GALLERI

Berit Gabrielsson

 

 

Författandet

 

Redan under de första skolåren betydde det glädje att forma bokstäver och skriva ord. Efterhand som tiden gått har det blivit en allt större känsla av magi och känns som att hitta sig själv. Ur ett dunkel har mitt jag klivit fram och med en känsla av stor frihet har jag fått en berättarröst. Det är som att skrivandet ger mig varandet. Det bekräftar mig som en levande. Sedan jag lärde mig alfabetet har jag en kärlek till ord och deras möjligheter. Det finns vägar och sidospår i språket i all oändlighet. Alfabetet är färg och form och en rymd att vara tidlös i. För den som vill utforska språkets kosmos där varje ord är en värld i sig är möjligheterna obegränsade. Ord är byggstenar, länkar, broar, vägar, ytor och djup, ljus och skugga och obeskrivbara källor. Nycklar till all slags kommunikation. Att kunna sätta ord på sinnesintryck ger näring till att vara mer levande i livet.

 

Jag är en amatörskrivare som drömt om att skriva böcker. 2007 bekostade jag själv en utgivning av ett dikthäfte med gamla och nya dikter och ett antal egna illustrationer. Titeln på häftet är INSIDE OUT. Intresserade kan beställa häftet av mig.

 

På sidan Droppar och gnistor kommer jag att lägga in egna dikter, prosa och annat som jag skrivit. Även om jag inte (av olika anledningar) läser så mycket av andra författare kommer jag att nämna några vars böcker har betydelse för mig.